Sunday Sweater

Hoppas ni haft en riktigt fin söndag! Och på tal om söndag - jag har stickat en Sunday Sweater! Är så så så nöjd med denna. Jag påbörjade det här projektet precis innan nyår, och genast blev jag helt fast i det och stickade sedan halva tröjan på tre dagar. Resten tog lite längre tid då jag hade fullt upp med annat, men nu är den klar! Ni vet den känslan när man har ett stickprojekt som man verkligen inte kan lägga ifrån sig för att det är så himla kul? Precis så var det med den här tröjan! Det var länge sedan jag kände en sån extrem lust att sticka HELA TIDEN, det är en så himla härlig känsla.

Tröjan är en Sunday Sweater efter mönster av PetiteKnit. Det finns att köpa på ravelry och på hennes egen hemsida. Ni vet ju redan att jag älskar PetiteKnits mönster, och det här var inget undantag! Mönstret finns i flera olika varianter men jag har stickat efter det mönster som bara heter Sunday Sweater, som man använder stickor nr 6 och 7 till. Eftersom tröjan stickas med så stora stickor växer arbetet snabbt, det är ju hur bra som helst!

Sunday Sweater stickas med två trådar, varav en är ett mohairgarn. Jag använde ljusblått Socki från Adlibris och mohairgarnet är Drops Kid Silk i en melerad blå färg. Det är alltså endast mohairgarnet som skapar de effektfulla färgskiftningarna! Det var en ren chansning att låta mohairgarnet vara ett melerat garn, men det blev ju succé. Det gick åt ungefär fyra nystan av varje garn till tröjan som är stickad i storlek S.

Jag älskar de puffiga ärmarna och den snygga växande resåren runt oket. Men jag älskar även avmaskningen! Jag provade på den så kallade italienska avmaskningen som PetiteKnit använder i ett par av sina mönster - dock inte i detta mönster, men jag använde den ändå. Det tog lite tid men det var väldigt roligt och resultatet blev så fint, finare än en vanlig avmaskning tycker jag.

Och jag har verkligen saknat den känslan av att verkligen inte kunna lägga ifrån sig stickningen. Allra helst vill jag börja på en till Sunday Sweater typ NU!

Alla bilder är tagna av min syster som är så himla bra på att fota - kika in hos @claravictoriafoto på instagram om ni vill se mer av hennes foton! Vantarna som jag har på mig på bilderna är mina Holiday Touch-vantar som jag gjorde för flera år sedan men fortfarande använder flitigt.

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer

Annie,

Suuuperfin tröja! Såå snyggt med resåren på överdelen! Förstår att du är sugen på att sticka en till. Visst är det underbart när man har det där suget efter att handarbeta; det är verkligen tomt i själen de dagar jag inte har den känslan <3.

www.varanlillavra.blogspot.se