Monday Suit

Mina vänner väntar sitt tredje barn till årsskiftet och jag såg därmed ett perfekt tillfälle för mig att prova att sticka något som jag spanat in sedan ett tag tillbaka: en Monday Suit från PetiteKnit! Denna ljuvliga bebisdress har jag länge tänkt att jag skulle vilja göra, just för att jag tycker den är så otroligt gullig. Mönstret är som sagt skapat av PetiteKnit (ni kanske har märkt vid det här laget att jag älskar hennes mönster?) och jag har köpt det på Ravelry, där det finns på svenska och även på flera andra språk. Dressen är stickad enligt mönstret i garnet Sunday från Sandnes Garn, med stickor 3 och 2,5. Det var första gången jag stickade med Sunday och jag måste säga att det var ett väldigt härligt garn, även om det var lite småjobbigt att arbeta med ett så tunt garn efter att mest ha stickat i tjockare garner den senaste tiden. Till och från när jag stickar med så tunt garn känns det som arbetet knappt växer alls tycker jag, men det ligger mycket kärlek i varje maska i min första Monday Suit! Knapparna köpte jag i en tygbutik och min lilla personliga etikett kommer från Wunderlabel.se.

Det syns inte riktigt på bilderna hur liten den här dressen faktiskt är, men den är gjord i storlek 1-2 månader. Det här måste vara det minsta jag stickat hittills storleksmässigt! Just därför ville jag vara snabb att överlämna den, så de skulle kunna använda den redan från början eftersom den ganska snart efter att bebisen är född kommer att bli för liten. Jag fotade dressen lite snabbt igår i det tunna, tunna lager snö som lagt sig lagom till första advent, och senare på kvällen fick jag tillfälle att lämna över den till de blivande trebarnsföräldrarna. "Den här ska vi packa ner i BB-väskan" sa de direkt och det tyckte jag var ett otroligt fint betyg! Jag blir så glad när det jag stickar uppskattas av mottagarna och verkligen kommer till användning.

Om ni inte redan har provat att sticka efter något av PetiteKnits mönster så vill jag verkligen varmt rekommendera dem! Mönstren är så otroligt välgjorda och tydliga och plaggen har både praktiska och vackra detaljer. Både jag och min stickkompis har fastnat i PetiteKnit-träsket, ni är välkomna dit ni med!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer

emmacaroliina
emmacaroliina,

Sååå fin 🥰

nouw.com/emmacaroliina