Mini-stickning!

Tidigt i höstas fick min kompis veta att hon skulle bli faster. Vi fick också höra att en familj som vi båda kände och jobbade för i Paris väntade sin andra flicka. Jag hittade ett supergulligt mönster på en bebismössa hos Järbo Garn och stickade snabbt två mössor till de kommande bebisarna. Lilla Paristjejen som skulle bli storasyster fick ett par raggsockor i matchande färg med lillasysters rosa mössa. Jag hann överlämna det innan jag flyttade därifrån och alldeles nyligen fick jag höra att den lilla flickanhade kommit!

Mönstret som mössorna är stickade i är från Järbo, det är nummer 91831. Egentligen skulle mössan stickas i Mellanraggi men jag tog det jag kunde få tag på i garnaffärerna i Paris. Det blev ett väldigt mjukt och mysigt garn från Phildar som hette Partner 3,5. Hur söta blev inte mössorna med de små pompomsen på?!

Av den lilla rosa garnresten som blev över stickade jag en pytteliten vante en kväll när jag hade tråkigt. Den är gjord efter Järbos mönster "Liten lovikkavante".

Det syns lite dåligt på vissa bilder men den rosa färgen är en mjuk ljusrosa och den andra mössan är mörkgrå.

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer