Kakbeställning #2

Hej! Jag hoppas att ni alla haft en trevlig jul. Själv har jag firat med familjen och det var väldigt mysigt. Om ett par dagar kommer det ett inlägg med lite virkade julklappar, men eftersom jag ännu inte gett bort de sista julklapparna så får det vänta lite.

De senaste veckorna har jag jobbat på en stor kakbeställning och nu är den äntligen färdig. Efter min förra kakbeställning bad min mamma att jag skulle virka lite kakor och annat till förskolan som hon jobbar på. Jag fick ganska fria händer, det enda hon specifikt önskade var en tårta. Jag gjorde därför en prinsesstårta, fyra munkar med olika garnering, sex glasspinnar i tre olika "smaker", sju chokladbollar och tre äpplen (liiite nyttig måste man väl vara?)

Allting är virkat efter egna mönster, och jag hoppas kunna dela dem med er snart! Mönstret till chokladbollarna delade jag för ett tag sedan så det finns redan uppe.

Prinsesstårtan mäter 24 cm i diameter. Den är virkad i det mjuka akrylgarnet Molly från Järbo Garn och till det använde jag virknål nr 5. Munkarna, glassarna, äpplena och chokladbollarna är virkade i Svarta Fårets Tilda, chokladbollarna med virknål 4 och resten med nr 3. I glasspinnarnas pinne har jag virkat in en riktig glasspinne, för att man ska kunna hålla i glassarna utan att pinnen viker sig. Äpplenas varierande form och storlek beror helt enkelt på att jag provade mig fram medan jag gjorde dem, och jag blev helt klart mest nöjd med det sista eftersom jag då kunde undvika de misstag jag gjort med de tidigare äpplena.

Jag blev även denna gång riktigt nöjd och nu hoppas jag bara att barnen på förskolan uppskattar lite virkat fika att leka med. Här kommer en massa bilder:

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer

Yogavardag
Yogavardag,
anki
anki,
vilka fina du har gjort 😊 Blev sugen på att göra glassarna också!
litevirkning.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229