Julvantar i maj?!

Japp, det stämmer. Jag har stickat ett par julvantar ungefär ett halvår för sent! I december hade Järbo en knitalong, som de brukar ha strax innan jul. Min stickkompis Caroline gjorde vantarna direkt och de blev så himla sköna och fina, och ända sedan dess har jag velat göra ett eget par! Nu har jag fått prova och mönstret var verkligen roligt att sticka efter. Jag gjorde ett par vantar i min mammas färger lagom till mors dag. Jag skickade dem till henne och hon blev jätteglad, fast hon förhoppningsvis inte kommer behöva använda dem på några månader!

Mönstret heter "Julvanten 2020" och vantarna är stickade i Svensk Ull som också det är från Järbo. Det är ett relativt nytt garn som lanserades i samband med knitalongen, och det var underbart att sticka i! Ett rejält ullgarn som är sådär perfekt för flerfärgsstickning. Vantarna blev täta tack vare mönstret och de kommer antagligen hålla värmen bra sedan i vinterkylan. Mönstret var tydligt och lätt att följa, och snabbt gick det också. Så kul!

Vantarna är inte perfekta; mina flerfärgsstickningskunskaper är fortfarande långt ifrån fulländade och jag hittade något litet fel i mönstret här och där - men jag tror inte att det kommer hindra mamma från att använda dem en hel del ändå.

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer