En flytt & två mjuka sockor

Jag har gått och blivit göteborgare! För tre veckor sedan flyttade jag ungefär 50 mil söderut och äntligen bor jag i samma stad som min Sara igen, en av mina bästa kompisar som jag träffade när vi båda bodde i Paris. Även om det av förklarliga skäl inte händer mycket alls här just nu så är jag taggad på att få lära känna den här staden och på att få se de bästa sidorna av västkusten, eller bästkusten som man tydligen måste säga om man bor här! Och jag har en ytterst viktig fråga till er som känner till det här området bättre än vad jag gör: vilka garnaffärer får jag inte missa?!

Min kompis Sara fyllde år förra veckan och jag stickade ett par sockor till henne, i en färg som jag vet att hon trivs väldigt bra i. Vi firade lite med frukost/fika ute på en ljuvlig utsiktsplats i strålande sol, såå mysigt, men fy vad kallt det var! Det var lite av vår grej ett tag i Paris, att vi köpte med oss frukost och satt i nån härlig park och åt, så självklart hade Sara tagit med sig croissanter den här gången. Lite kul var att hon också hade på sig både sockorna som hon fick för två år sedan, och vantarna som hon fick förra året. Jag blir så glad när jag märker att stickade presenter som jag gett bort verkligen används, men nu kanske Sara börjar tröttna lite på att alltid få stickade presenter?! Haha.

Sockorna är stickade i Nepal, och jag klarade mig på endast två stycken 50-gramsnystan fast jag hade skaffat tre. Jag använde Järbos mönster "Fleegle Heel-sockor i Raggi". Fleegle Heel är helt klart min favorithäl! Så smidig att göra och så himla fin när den är klar. I det här mönstret kan man själv välja om man vill göra tå upp-sockor eller skaft ner-sockor, och jag valde tå upp mest för att det var länge sedan jag gjorde det! Sockorna var relativt snabbstickade (jag panikstickade båda skaften kvällen innan jag skulle ge bort dem hehe) och de blev väldigt mjuka och sköna. Jag måste nog göra ett par likadana till mig själv snart!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer