Underbara Champagne Cardigan

Jag har stickat en Champagne Cardigan! Jag har velat sticka den såå länge, har spanat in den under hashtagen (#champagnecardigan) på instagram och har alltid tyckt att det verkar vara en så otroligt välgjord cardigan, med fina och genomtänkta detaljer. Äntligen fick jag göra en egen, den blev klar för några veckor sedan och jag ÄLSKAR den. Det är den perfekta sommarkväll-koftan och jag njuter av att använda den, det kan till och med vara så att jag redan har lagt upp till en till i en annan färg...

Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att jag tycker mer om plagg som är stickade utan mohair, än plagg som har en följetråd av mohair. Det känns verkligen som en "unpopular opinion" att tycka så, för alla stickare verkar älska mohair. Men det kanske bara är en period jag har, haha. Just nu är det så i alla fall, och jag har därför letat garnalternativ till Champagne Cardigan eftersom den enligt mönstret ska stickas med en följetråd av mohair. Av en slump insåg jag att jag fick rätt stickfasthet med Drops Nepal som jag tycker så himla mycket om att sticka med, och då var det bara att köra! Jag köpte garn hos Deisy Design här i Göteborg och stickade sedan intensivt i några veckor.

Min Champagne Cardigan är alltså stickad i Nepal från Drops, istället för Double Sunday + Tynn Silk Mohair från Sandnes. Jag använde samma storlek på stickor ändå, eftersom stickfastheten passade så bytte jag bara garnet rakt av. Jag älskar den gråbeigea färgen på garnet (nr 0500) och Nepal är en perfekt blandning av ull och alpacka.

Champagne Cardigan är ett av PetiteKnits mönster, och precis som alla hennes mönster var även detta både välskrivet och enkelt att följa. Jag älskar att det alltid finns videor på de tekniker och moment som kan vara lite kluriga! Jag valde dock att anpassa koftan lite efter mina önskemål. Jag gjorde den en aning kortare än den skulle vara, jag tror det var kanske 7 cm som jag tog bort, och därför gjorde jag också bara tre knapphål istället för fyra, för att de inte skulle sitta för tätt. Jag gjorde även ärmarna lite smalare, genom att minska oftare än det stod i mönstret. Jag tror att jag hade 50 maskor när jag skulle börja på resåren, istället för 60. Det gick åt 13 nystan till en storlek S, men då gjorde jag som sagt lite ändringar som påverkade garnåtgången. Jag var också orimligt nöjd med att jag fäste trådarna allteftersom, och därför bara hade ett par stycken att fästa när koftan väl var färdigstickad.

Koftan blev klar några dagar innan jag skulle åka på semester till en liten grekisk ö och det var givet att den skulle få följa med, även om risken fanns att det skulle vara alldeles för varmt för att använda den. Tvärtom så fick jag använda den varje kväll! Jag är ganska frusen av mig och det var inte supervarmt den veckan vi var där, så när vi var ute sent och åt middag på kvällarna blev jag ofta kall, då var det helt perfekt att ha med min nystickade kofta! En av dessa kvällar passade jag på att ta lite bilder på den nere på stranden med hjälp av min syster.

Även på tokvarma midsommarafton hade jag med koftan och tog på den på kvällen när det började bli kyligt. Min aningen kortare Champagne Cardigan funkar ihop med både klänningar, kjolar, byxor och shorts och kan användas både till vardags och när jag vill känna mig lite finare. Den är helt perfekt! Har jag sagt att jag älskar den?!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar