Ellens set till en liten Astrid

Två vänner till mig fick en liten Astrid i juni förra året. När jag fick veta att de väntade barn bad jag dem att välja en färg - eftersom det var uppenbart att jag tänkte sticka något till dem så var det inte ens någon idé att göra det till en överraskning. Däremot avslöjade jag inte vad jag skulle sticka, de visste bara att jag skulle sticka.

De valde en härlig grön färg (som var otroligt svår att fånga på bild!), och jag stickade PetiteKnits underbara Ellen's Coming Home Set, eller Ellens Babyset som det heter på svenska.

Jag gjorde setet i storlek 3-6 månader med förhoppningen att det skulle passa lagom tills hösten och kylan började komma, men lilla Astrid var så liten när hon kom så det var först i november hon började växa i setet! De har i alla fall berättat att setet varit väldigt användbart sedan dess och det gör mig så himla glad när mina stickade presenter verkligen används och uppskattas så mycket! Och huuur gosiga är inte bebisbilderna som jag fick där hon har setet på sig?

Ni vet ju vid det här laget att jag älskar PetiteKnits mönster. De är så otroligt välgjorda och välskrivna och tydliga och enkla att följa - så även det här mönstret. Alla detaljer på plaggen är så otroligt snygga och genomarbetade! I love it!! Ellensetet var precis som PetiteKnits andra mönster väldigt roligt att sticka. Jag stickade i Karisma från Drops och valde träknappar till tröjan.

Det här bebissetet var mitt stickprojekt i början av sommaren förra året. Nu när jag samlade ihop mina bilder på det hittade jag även den härliga bilden från när jag cyklade ner till havet i början av juni och satt där och stickade. Fint att bli påmind om det så här i januari!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar