Bebispresent

Hej! Hur mår ni? Jag har haft min stickkompis Caroline på besök i Göteborg i helgen och vi har stickat massor och bara haft det SÅ mysigt.

Min pojkvän blev farbror för en vecka sedan! Under någon månad fick jag lägga mina planer att sticka mest till mig själv åt sidan, och så köpte jag istället garn och mönster till en bebisfilt. Senare var jag uttråkad och behövde ett snabbt stickprojekt, så då slängde jag ihop en liten body också. Den underbara haklappen med texten "Älskad, värdefull, dyrbar och allmänt bra" kommer från webbutiken Me & My House Store som jag bara älskar!

Valet av mönster till bebisfilten föll på en Olive's blanket från Knitting for Olive, helt enkelt för att den stickas runt runt från mitten och ut = inga aviga varv!!! Mönstret finns inte på svenska, men det finns på danska och engelska och jag tyckte att det gick hur bra som helst att förstå det danska mönstret.

Jag följde inte mönstrets rekommendation, utan stickade istället filten i 7 bröder från Novita med stickor 3,5. Den var väldigt rolig att göra och mönstret är ju otroligt fint tycker jag! I början växte arbetet supersnabbt men mot slutet blev det väldigt långa varv, då var det rätt segt. Men det var toppen att sticka runt och slippa alla aviga varv som kommer av att sticka en filt fram och tillbaka! Jag hoppade över de allra sista varven på kanten då jag tyckte det blev lagom med en aningen smalare kant än mönstret visade. Filten blev ganska precis 80 x 80 cm stor, och det gick åt fyra 100-gramsnystan.

Filten var i desperat behov av blockning när den var färdig, men jag tyckte att det räckte att tvätta den och låta den torka hängande även om den kanske inte blev helt slät av det. Här nedanför är filten före och efter tvätt. Ganska stor skillnad ändå va?

Den här bebisfilten har fått hänga med på både tågresor och massor av stickstunder utomhus som blivit mer och mer våriga under arbetets gång. Jag älskar att kunna sitta och sticka ute! Under det här projektet provade jag också att sticka med KnitPros Symfonie-rundstickor för första gången och jag är helt såld! De var helt underbara att sticka med, och fina är de också. Det var Caroline som rekommenderade dem, och jag kan varmt skicka vidare den rekommendationen. Problemet är ju att jag nu vill byta ut alla mina rundstickor mot Symfonie, haha!

Den lilla bodyn är en Lillebrors Romper från PetiteKnit. Den kom till av att jag behövde ett litet och enkelt projekt med något garn jag hade hemma. Bodyn var otroligt snabbstickad så den stickade jag klart på bara en kväll! Jag gjorde den i storlek 4-6 månader, så att den kan passa lagom tills det blir kyligt igen. Garnet är Nepal och det räckte med två nystan till den här storleken. Jag tycker så mycket om den gröna färgen och det var ett otroligt roligt och snabbt litet projekt! Jag fick mersmak och gjorde två till efter denna, men mer om det senare.

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar