Bebisfilt med elefanter

För några veckor sedan blev jag klar med ett projekt som jag påbörjade i början av april. Två vänner skulle få sitt andra barn i maj och jag började virka på en bebisfilt - som sedan drog ut på tiden sååå mycket och nu, när lilltjejen är fyra månader gammal, har hon äntligen fått sin filt!

Filten är virkad efter bilder som jag sett på pinterest och andra sidor. Jag ritade helt enkelt ett diagram på en elefant, räknade ut hur många maskor jag behövde på bredden och hur tätt jag ville ha elefanterna, och så började jag virka. Jag använde Adlibris Cotton 8/4 i en härlig grön färg som var extremt svår att fånga på bild (!!) och det gick inte åt mer än tre stycken 100-gramsnystan. Kanten är också virkad efter en bild, den gjorde jag med Drops Loves You 7. Hela filten är virkad med virknål nummer 3 och den mäter ca 73 x 80 cm.

När lillasyster fick sin filt fick också treårige storebror lite virkade godsaker: en banan, en glass och tre småkakor. Allt är virkat i dubbelt garn, en blandning av Hobbii Rainbow, Drops Loves You 7 och lite av Svarta Fårets Tilda. Kakorna gjorde jag efter mitt eget mönster som finns här på bloggen, och mönstret till glassen och bananen kommer från Järbo Garn. Det var väldigt väldigt länge sedan jag virkade och det var kul att ta upp det igen!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer

Ida
,

Finns det någon chans att få ta del av elefantfilten? Den va så otroligt söt 😍

Linnéa
,

Vill gärna göra en sådan till min son som kommer i mars -21

Marna
,

Så rolig och snygg!!!! Wow ett helt konstverk, och så inspirerande. Var nog lite trött när jag lästa inlägget om hur du gjorde. Annsrs får du gärna visa. Ta hand om dig och tack för att du delar med dig och inspirerar.

Eva
,

Jättefin filt 👌kan man få mönster för att själv virka den?