Bebis-present!

Ett par av mina vänner fick barn nu i mars, en liten pojke blev det. Inspirationen har inte varit på topp hos mig i dessa konstiga tider men jag ville ju naturligtvis virka eller sticka något som en välkommen till världen-present till den lille! Jag bestämde mig till slut att sticka en liten tröja till honom. Jag införskaffade ännu ett mönster hos PetiteKnit, jag älskar hennes Ankers-mönster och den här gången blev det en "Anker's Jacket" för de minsta. Jag stickade koftan i Socki från Adlibris, i den här härliga gröna färgen som jag blivit lite kär i på sistone. Det tog mig inte lång tid, men åh vad mysigt det är att sticka bebiskläder alltså!!!

Färgen var lite svår att återge på bilderna - ibland skiftar den i blått eller grått och den ser lätt lite blekare ut än vad den egentligen är, men i verkligheten är den en härligt dov grågrön färg.

När tröjan var klar och trådarna fästa råkade jag hitta en bebismössa som jag påbörjade i höstas när jag fick veta att de väntade barn! Det är en sån supergullig mössa med pompoms på som jag gjort två stycken tidigare. Jag hade helt glömt bort mössan men där låg den, halvfärdig och till och med i samma färg som koftan jag precis gjort (fast inte riktigt samma nyans). Så då var jag ju bara tvungen att göra klart den också så de kunde få det som ett set. Mössan är stickad i mjuka Phildar Partner 3,5 efter Järbo Garns mönster.

Igår cyklade jag förbi hos mina vänner för att överlämna presenten och de blev så glada. Koftan är nog lite stor nu, den minsta storleken var 3-6 månader men jag tänkte att han kan växa i den. Jag fick en bild skickad till mig idag där de provade mössan och den satt i alla fall bra! De där pompomsen är ju så söta så man får hål i tänderna.

De flesta bilderna i inlägget är tagna av min syster. Hon tyckte tröjan var så söt så hon bad att få fotografera den. Och (se bilden längst ner) lite roligt var det att hon just den dagen också matchade koftan med sina egna kläder!

/Frida

Följ mig på: Instagram | Facebook

Gillar

Kommentarer

evelinaglad
evelinaglad,
Åhh så sött 🤩
nouw.com/evelinaglad